Acasă » Despre Programul de Master » Ce spun studenții

Ce spun studenții

Psiholog Roxana Dimache

„Sunt recunoscătoare acestui program masteral, care mi-a dezvoltat competențele în materie de statistică, metodologia cercetării și evaluare psihologică și, totodată, m-a făcut să îmi pun permanent întrebări, să trec informația prin filtrul metodei științifice, îmbunătățindu-mi astfel abilitățile de gândire critică. În plus, acest masterat are și avantajul de a avea o puternică aplicabilitate a informației în mediul organizațional, ajutând la creionarea unor seturi de bune practici în domeniu.

Roxana a publicat un articol științific, împreună cu doi profesori ai masterului, pe tema adaptării românești a Setului Internațional de Itemi de Personalitate: IPIP-Ro. De asemenea, în timpul studiilor, a contribuit, prin scrierea unui capitol despre conceptul de implicare în muncă și a implicațiilor fenomenului în cercetare și în domeniul organizațional, într-un volum de Sănătate Ocupațională. Ulterior, a devenit implicată într-o serie de proiecte de adaptare a unor instrumente celebre de personalitate, interese vocaționale și abilități cognitive, împreună cu TestCentral, cel mai mare editor de teste psihologice din România. Cei interesați, care au întrebări legate de master, îi pot scrie Roxanei la adresa roxana.dimache@gmail.com, unde vă va răspunde cu drag.


Bogdan Oprea – Promoția 2013-2015

„În timpul masterului am învățat de la câțiva profesori foarte buni, mă refer în principal la cursurile de statistică, metodologia cercetării și evaluarea diferențelor individuale. Toate m-au ajutat mai târziu în diferite proiecte de cercetare și adaptare de teste psihometrice.”

În timpul studiilor de master și după terminarea acestuia, Bogdan Oprea a publicat în Psihologia Resurselor Umane două articole științifice. Unul dintre acestea a presupus adaptarea unui chestionar la populația din România, iar celălalt a avut ca scop studierea relației dintre nesiguranța locului de muncă și epuizare. În plus, a scris un capitol despre chestionarele non-verbale de evaluare a personalității în Tratatul de psihodiagnostic al personalității coordonat de Dragoș Iliescu și Coralia Sulea. Ulterior, a fost implicat într-un proiect în colaborare cu TestCentral pentru adaptarea la limba română a testului de inteligență Woodcock-Johnson IV.


Masterand SOPRU 2014-2016
Traian Stoleru – Masterand SOPRU 2014-2016

În 2014, după mai bine de 10 ani de experiențe profesionale atât pe poziții de execuție cât și de management, am simțit nevoia să confrunt cunoștințele practice dobândite cu perspectivele academice actuale. Admiterea la masterul de Sănătate Ocupațională a fost o oportunitate nesperată: profesori extraordinari, informație actualizată, aplicabilitate practică, un corp complementar de cursuri etc. Dincolo de șansa de a contribui la lucrări științifice sau proiecte de cercetare, cel mai important aspect pe care mi l-a oferit acest program de master a fost faptul că mi-a pus la dispoziție criterii robuste pentru a  distinge între ”pop-science” și metode și instrumente adecvate, validate științific. Într-o lume de business în care ești asaltat în permanență de oferte de training și coaching, în care singurul și cel mai prezent argument este că ”piața m-a validat”, în care se vorbește de competențe fără a ști ce sunt acestea, masterul de Sănătate Ocupațională îți dă posibilitatea să îți dezvolți simțul critic pentru a evalua obiectiv valoarea stiințifică a metodelor utilizate in practica de business. Pentru cei deja implicați în mediul organizațional, va puteți raporta la acest master ca la un instrument de eficientizare a activității voastre (interacțiuni individuale, bugete de HR investite corect etc). Pentru proaspeții absolvenți, este o șansă de a porni la drum în carieră cu o baza teoretică solidă.