Acasă » Despre Programul de Master » Ce spun studenții

Ce spun studenții

Bogdan Oprea – Promoția 2013-2015

„În timpul masterului am învățat de la câțiva profesori foarte buni, mă refer în principal la cursurile de statistică, metodologia cercetării și evaluarea diferențelor individuale. Toate m-au ajutat mai târziu în diferite proiecte de cercetare și adaptare de teste psihometrice.”

În timpul studiilor de master și după terminarea acestuia, Bogdan Oprea a publicat în Psihologia Resurselor Umane două articole științifice. Unul dintre acestea a presupus adaptarea unui chestionar la populația din România, iar celălalt a avut ca scop studierea relației dintre nesiguranța locului de muncă și epuizare. În plus, a scris un capitol despre chestionarele non-verbale de evaluare a personalității în Tratatul de psihodiagnostic al personalității coordonat de Dragoș Iliescu și Coralia Sulea. Ulterior, a fost implicat într-un proiect în colaborare cu TestCentral pentru adaptarea la limba română a testului de inteligență Woodcock-Johnson IV.


Masterand SOPRU 2014-2016
Traian Stoleru – Masterand SOPRU 2014-2016

În 2014, după mai bine de 10 ani de experiențe profesionale atât pe poziții de execuție cât și de management, am simțit nevoia să confrunt cunoștințele practice dobândite cu perspectivele academice actuale. Admiterea la masterul de Sănătate Ocupațională a fost o oportunitate nesperată: profesori extraordinari, informație actualizată, aplicabilitate practică, un corp complementar de cursuri etc. Dincolo de șansa de a contribui la lucrări științifice sau proiecte de cercetare, cel mai important aspect pe care mi l-a oferit acest program de master a fost faptul că mi-a pus la dispoziție criterii robuste pentru a  distinge între ”pop-science” și metode și instrumente adecvate, validate științific. Într-o lume de business în care ești asaltat în permanență de oferte de training și coaching, în care singurul și cel mai prezent argument este că ”piața m-a validat”, în care se vorbește de competențe fără a ști ce sunt acestea, masterul de Sănătate Ocupațională îți dă posibilitatea să îți dezvolți simțul critic pentru a evalua obiectiv valoarea stiințifică a metodelor utilizate in practica de business. Pentru cei deja implicați în mediul organizațional, va puteți raporta la acest master ca la un instrument de eficientizare a activității voastre (interacțiuni individuale, bugete de HR investite corect etc). Pentru proaspeții absolvenți, este o șansă de a porni la drum în carieră cu o baza teoretică solidă. 


Andrada Busuioc – Promoția 2022

„Programul de master SOPRU mi-a oferit o bază academică solidă și actuală în domeniul resurselor umane și al sănătății ocupaționale prin teoriile psihologice care stau la bază, prin aspectele metodologice ale cercetării și prin evaluarea diferențelor individuale.
Aceste aspecte m-au ajutat să realizez proiecte de cercetare complexe, dezvoltând concomitent abilitați de gândire științifică și simțul critic. În practică, programul de master mi-a facilitat susținerea și acordarea primelor interviuri bazate pe metode științifice.”


Neagu Adelina – Promoția 2022

„La SOPRU, pe lângă cursuri cu un conținut interesant predate de experți în domeniu, am avut oportunitatea de a fi implicată în multiple evenimente în colaborare cu comunitatea relevantă din domeniu. Am fost mereu informată despre oportunități de practică, internshipuri și de voluntariat și am cunoscut profesioniști de la care am avut multe de învățat.”

În timpul studiilor, Adelina s-a implicat în diverse proiecte în colaborare cu cadre didactice SOPRU și a început să fie voluntar în Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO).